fredag 7 november 2008

Ida gästbloggar från "Det goda köket"

Mästerkockar, vinprovning och ekologiska pannkakor. Jag befinner mig på den årliga matmässan på Stockholmsmässan i Ävsjö. Runt omkring mig möts mat, dryck och fantastiska dofter. En och annan kökspryl finns även att tillgå för den shoppingsugne.

Speciellt intresserant är snabbmatstävlingen i fisk. Svensk fisk har tillsammans med Eksportutvalget for fisk och tidningen FastFood bjudit in ett antal snabbmatsspecialister för att tävla om bästa snabbmatsrätten på fisk. Sex lag tävlar i kategorierna HMR (Home meal replacement) och direktkonsumtion. Stolta vinnare i första kategorin blev Gooh, Operakällarens färdigmatskoncept och i andra kategorin Max med en läcker filéburgare.

Vinnarna korades av en namnkunnig jury med Gert Klötzke i spetsen, kock, professor och under många år ledare för det svenska kocklandslaget.

Förutom vinnarbidragen kunde man även smaka på pepparrotslax med wasabidressing från Seven eleven och tortillaceviche från Feskebröderna. Samtliga åskådare fick prova tävlingsrätterna och mumsade nöjt i sig av delikatesserna.

Det goda köket firar tioårsjubileum och det finns alltså mycket att uppleva även för den som inte behöver köpa ny kökskniv eller fylla på sitt Tupperware-förråd. I helgen finns Mats-Eric Nilsson på plats med sin nya bok om äkta mat och man korar även vinnaren i tävlingen ”Sveriges fulaste kök”.

Riktigt trevlig mathelg!

/Ida

Inga kommentarer: