tisdag 24 mars 2009

Ninjapolitiker

Nyss tillbaka efter två möten på Miljödepartementet. Både rovdjur och miljömål har vi pratat om.

Tisdagar är en mötesfylld dag. Intensivt. Förmöten, utskott, departementet, kommitté för att avsluta med gruppmöte, som borde sluta klockan 18.00, men det anar jag att det inte kommer göra idag för vi ska prata om äktenskap.

Men riksdagsarbetet kan bli roligare och vigare. Nästa debatt inleder vi helt enkelt med en rökpuff. Sen talar jag med korsade armar. Men var köper jag kattklohandskar? Även om bambu är både snyggare och mer ninjamässigt än furu får väl riksdagsförvaltningen spel om vi försöker ändra något i inredningen.

Ibland överträffar verkligheten dikten. En av de stora frågorna nu är just luftgevärshallens vara eller inte vara. Den är inte så miljövänligt har riksdagens interna miljörevision kommit fram till. Nu kanske inte miljöfrågan var det som fick dig att studsa? Utan det faktum att Sveriges folkvalda har inrett demokratins högborg med en skjutbana i bottenvåningen.

Å ena sidan är det väl bra att de som behöver får avreagera sig/rekreera sig under ordnade former. Å andra sidan är det lite bisarrt att vi har en inomhusskjutbana här och uppmuntrar politiker med vapen.

1 kommentar:

Andy sa...

Angående det material du behöver för att bli mer ninja i den politiska vardagen, så är det förstås så att i det ögonblick du får den informationen, så kan den inte förmedlas vidare. Då vore det liksom inte ninja. Så hela problematiken ligger just i frågan, eftersom om den får svar, så är det inte tillräckligt ninja.

Oerhört knivigt. Och kanske ett av skälen till att så få blir ninjor i dag.

Hälsar,
Andreas