måndag 23 mars 2009

Miljöpartiet stoppar biogas

Extra extra. Här kommer en exklusiv intervju om biogasstriden i Stockholm, bara för bloggen:

Hej Petter Lindfors! Du är ju ordförande för exploateringsnämnden. Vad hände på senaste mötet?
- Vi skulle fatta ett beslut om att bygga en blandningsgasstation i Högdalen. Det var ett efterlängtat ärende som ska säkra tillgången på fordonsgas i Stockholmsområdet. Men Mp ville försena ärendet genom att kräva bordläggning.

Men varför gör Mp såhär? Vill de inte ha biogas? Här i riksdagen verkar de vara för biogas...
- Som vanligt så hänger inte ord och handling ihop för Mp! De säger en sak men gör nåt helt annat i verkligheten. När Mp satt vid makten i Stadshuset förra gången lyckades de nästan ta död på utvecklingen av gasbilar i Stockholm. Men som tur var så fick vi ta över styret! Och nu ser vi att försäljningen av gasbilar ökar för första gången på mycket länge.

En ledande fråga. Du har kallat Miljöpartiets beteende för häpnadsväckande, är inte hyckleri ett bättre ord?
- Jo, det har du helt rätt i. Mp hycklar och gömmer sig bakom floskler när de inte vill ta beslut! Den här gången skyller de på att det inte är klarlagt om "rekreationsvärden" kommer att tas i anspråk, fastän den nya stationen ska ligga i ett industriområde!

Hur blir det nu då? Bygger vi ut biogasen i Stockholm mot Miljöpartiets protester?
- Självklart kommer vi att fortsätta vårt arbete för att bygga ut biogasen i Stockholm! Vi tog vårt beslut i förra veckan och nu ska stadsbyggnadsnämnden ge sitt klartecken till den ändrade detaljplanen. Går allt vägen så är biogasstationen i Högdalen på plats inom kort.

Inga kommentarer: