onsdag 7 november 2007

Antropomoderaterna

I går var jag på besök i Järna. Först var det studiebesök och åkte runt med Kent och Richard. Nu har jag sett var i Järna det byggs. Och svaret är: överallt. Järna växer så det knakar.

Vi tittade på Antroposofernas anläggning. De är tredje största arbetsgivare. Och kulturhuset kallas Yllegloben. Varje helg är det något där och det är nästan alltid utsålt.

Den nya hemsidan heter moderaterna.net/jarna-holo. Love it: Jarnahoolooo! Vilket stridsrop. Och det kommer de att behöva när de kämpar för att bli en egen kommun och inte som nu vara en del i Södertälje.

Sen var det miljömoderatmöte. Kul gäng. 19 stycken trotsade det otäcka novembervädret. En av männen hade inte varit på Ljungbacken sen det var dansbana. Nu är det äldreboende.

Bra frågor hade de också. Fast det börjar lite allmänpolitiskt redan ute i garderoben.
- Nu har Ewa Fröling varit ute och pratat JAS, säger en av medlemmarna.
- Björling heter hon, säger jag, och det är helt rätt att ställa krav på att vi inte jobbar med korruption.

Fick skjuts av Richard till Södertälje Hamn. Pendeltåget 21.10 blev helt plötsligt inställt. Eftersom det är en kris börjar människor prata med varandra. Alla började tokringa till Södertälje taxi som uppenbarligen ljuger i sitt telefonmeddelande. Det kan inte ha varit ett samtal före i tio minuter.

Rätt som det är blinkar skylten till och tåget är tillbaka. Den utländska studenten som försöker förstå broschyren med SL:s resegaranti ser glad ut. Taxin är beställd och vi törs inte avbeställa innan vi vet att tåget verkligen går. Alla springer in genom spärren och upp på perrongen. Där står ett tåg. Men på skylten står det Södertälje C.
- Jag kör till Södertälje! säger tågföraren irriterat när han tvingats öppna dörren så att vi kan fråga. Väntar bara på grönt ljus och jag vet väl inte vad det står på skylten.

Alla springer tillbaka igen. Lite som sällskapsresan när alla springer mellan bagagebanden. Men nu står taxin där och jag delar med en IT-kille från Scania som ska till nästan samma ställe. Igår blev en bra dag för Södertäljetaxi. Och en dålig dag för SL som står för notan.

Vi pratar om lite av varje. Mediadrevet kommer upp. Det skulle behöva ett politikerkloster där alla som vill bli politiker eller jobba i den politiska sfären kan leva utan att komma i kontakt med något som helst olämpligt. Det kräver ju att de bestämmer sig som barn men då är det så. Ingen annan har en chans.

Inga kommentarer: