måndag 24 september 2007

In must we trust

På en efterefterfest efter efterfesten på Patricia efter schlagerkvällen på Pridefestivalen blev jag hastigt invald i styrelsen för Julmustens vänner.

Därför fick jag förra veckan i hemlighet på ett kondis ta emot tre flaskor nyheter inför julmustsäsongen, Spendrupsmärket Nygårda, tre sorters smaksatt julmust. Tog naturligtvis med dem hem till mamma och pappa för en proffsprovning. Särskilt pappa är en mustfantast av stora mått. Familjen stod enad i bedömningen.

Sämst betyg fick smaken "Nougat". Den smakar faktiskt nougat. Svår smak på dricka tycker vi.

- Känner ni också att den här ger som en beläggning i munnen, säger pappa. Äh, jag måste prova en gång till. Jodå, det gör den!

Tvåa kom smaken "Julkryddor". Vi enades om att den nog funkar bäst till mat. Men förväntningarna var höga. Glöggförhoppningarna grusades. Lite platt smak men funkar nog rätt bra till julbordet. Kanske med en citronskiva i för att pigga upp den lite.

Testets vinnare var smaken "Julkola". Den smakar must med en twist av gammeldags kolabönor. Den vill vi ha till kryddiga pepparkakor med stiltonost.

Favvobloggen Fastfoodlovers har också testat. De kommer nog hålla sig till originalmust. Fläckvis konservativt liksom. Ja. Aren't we all?

Inga kommentarer: