tisdag 19 januari 2010

Gör det möjligt

S, V och Mp skriver: Alla människor ska ha möjlighet att arbeta och försörja sig själva.

Den meningen kommenteras i en Facebookststusrad från en kommunikationsman med rötter i rörelsen och då pratar vi inte den moderata folkrörelsen utan gammal klassisk socialdemokrati.


Harald Ullman skriver att han tycker S, V och Mp-artikeln är ok och kommenterar: "Alla människor ska ha möjlighet att arbeta och försörja sig själva". Borde det inte stå - Alla människor ska arbeta och försörja sig själva om de har möjlighet ??"

Det finns ingen arbetslinje hos S,V och Mp.

2 kommentarer:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Jag tror inte du förstår hur verkligheten ser ut för många vanliga människor.

Det är som så att vi har en "fri anställningsrätt". Det betyder att arbetsgivaren är fri att välja vem han/hon vill anställa.

Det betyder att alla kan inte få jobb och då kan man inte heller ha som krav alla människor SKA arbeta och försörja sig själva.

Hur menar du att människor skall kunna få jobb om arbetsgivare sorterar bort en majoritet av de som aktivt söker jobb?

Innan alliansen svarar på frågan om hur arbetsgivarna skall tvingas anställa alla som söker jobb så kan vi inte komma vidare.

Hur menar du att de som hela tiden blir bortsorterade när de söker jobb skall kunna ha ett jobb att gå till?

Det märks att du inte vet vad arbetslöshet och bortsortering
är eller betyder.

När en arbetsgivare söker 1 person för en tjänst/jobb, så får arbetsgivarna in flera tusen sökande. Det betyder att en person får jobbet och alla andra sorteras bort/väljs bort.

Så innan det finns något svar på frågan: Hur skall de som arbetsgivarna alltid sorterar bort komma ifråga för ett riktigt jobb, så är det meningslöst att diskutera med alliansen och dess politiker.

Ert resonemang om att - alla människa ska arbeta och försörja sig själva går inte ihop när det
är arbetsgivaren som väljer vem som han/hon vill anställa.

Eller det är som så att ni vill att alltfler skall vara i den rättslösa FAS3 i JUG (Jobb och utvecklingsgarantin) där straffarbete utan ersättning är regel och inte undantag.

Det är inte som så att människor inte vill jobba. Människor söker jobb fast ni väljer att svartmåla alla arbetslösa och dra alla över en "kam", vilket är både ansvarslöst och omdömeslöst.

Tänk dig själv att du investerar hela ditt liv och hela din själ och sedan så sorteras du bort överallt där du söker jobb oavsätt hur hårt du anstränger dig, och sedan kastas du ut i försäkringslöshet därför att det finns ingen omställningsförsäkring.

Detta är min verklighet som jag lever med dag in och dag ut, månad in och månad ut. Detta därför att jag är mycket aktiv med att söka jobb men sorteras bort överallt hos alla arbetsgivare över hela Sverige.

Så jag tar inte skit från överklass "brats" inom Alliansen som inte visar någon som helst medmänsklighet och empati.

Ni förstår helt enkelt inte hur det går till på dagens arbetsmarknaden.

Så kom inte och snacka skit , för ni vet ingenting om hur det går till i verkligheten, och vad det innebär att bli kränkt överallt i samhället.

Fia sa...

Hej Mikael. Det är tråkigt att du har fördomar om moderater. Det du skriver stämmer inte men det är väl avsett att vara elakt. En fråga - hur tycker du att arbetsmarknaden ska fungera?