onsdag 9 maj 2007

Marthas imperium växer


Martha Stewart är urhusmodern och en av mina idoler. Med skräckblandad förtjusning ser jag henne safta, sylta och göra perfekt äppelpaj med livrädda kändisar, virka glasunderlägg, klistra in foton i album på skojiga sätt, göra en trendig top av en gammal t-shirt och arrangera blommor till en bordsuppsats. Gärna samtidigt.


(Titta på hennes hemsida om du inte tror mig. Där hittar du bland annat frukosttipset på bilden till mors dag. Prestationsångesten kommer på köpet)


Hon har förutom tv-showen en tidning som heter Martha Stewart living med ett par spinnofftitlar, tror att bröllopstidningen går bäst. Och hon har en radiokanal. Tidigare har Martha tagit fram matchande sängkläder, köksprylar och handdukar under sitt eget namn på K-mart. Hon har sålt hus som hon själv designat. Och det gjorde hon precis efter hon kom ut ur fängelse efter den olyckliga insideraffären. Snart kommer Marthamöbler tillsammans med Macys.


Nu tar hon sig in i dagligvarubranschen. Tillsammans med Costco lanseras fryst mat bland annat. Det är ännu inte klart vad som ska vara med. De testar sig fram.

Herald tribune skriver här om Martha och Costco.
Åh, tänka att få stå i Costcos provkök med Martha. Kvinnan är en legend.
ICA-vänner som läser det här. Snälla. Ta in Marthamaten i sortimentet.

Inga kommentarer: