tisdag 2 januari 2007

Kalla mig Stefan & världen i dag

Är inne för att läsa pappersposten idag.

Mitt postfack utanför dörren var mer än proppfullt med ett extra lager post ovanpå. Minst en halvmetershög.

När jag börjar bläddra visar det sig att ungefär en fjärdedel inte är min. Massor av post tillhör Stefan Attefall, kristdemokraternas gruppledare. Jag satte gummisnoddar kring allt med hans namn på, snokade ingenting, och la hela högen i internposten. Så förvånad han ska bli.

Och apropå kristenheten har jag bland posten fått ett par nummer av tidningen Världen idag. Alla ledamöter får den. Jag förstår den inte. Och jag förstår inte nyhetsvärderingen.

Fredag 22 december toppas med "Barnpornografi sprids på QX forum", en rewrite på en artikel i Stockholms Fria tidning, och inne i tidningen finns en kompletterande artikel under den rubriken "Homosexrörelsens tydliga koppling till pedofili", en uppräkning av bland annat ett scoop om barnhandel från 2002 och ett antal andra händelser som tolkas som tydlig koppling mellan pedofili och "homosexrörelsen". (Så märkligt ord. Finns heterosexrörelsen? Så många dåliga skämt som de här orden kan leda till. Men jag låter bli.)

Tillbaka till framsidan av Världen idag. Den största artikeln med den stora bild har rubriken "Julspel under stjärnklar himmel" och handlar om ett julspel vid ladugården i Kärda med en riktig kamel. Tidningens ledare önskar sen "En välsignad och nådefull Julhelg". I högerspalten finns rubriken: "Änglar besökte Inger" och en bild på Inger, en ängelstatyett och två böcker hon skrivit om änglarna. Till sist finns ett bibelord i nedre högra hörnet.

Världen idag från fredag 29 december har en lika speciell förstasida. De toppar med "Sara kan inte bindas vid Knutbymordet" en artikel om barnflickan i Knutby och den tekniska granskningen av bevisen. (Hon har väl kallats "barnflickan" i riksmedia men här kallas hon förnamn. Undrar om de bara skriver "Helge" när det handlar om Helge Fossmo?)

Den stora bilden och andraartikeln är "Nyhetsåret 2006", med ett bildcollage. Bilderna visar en demonstration för att bevara äktenskapet (enbart mellan man och kvinna menas, fast det framgår inte förrän inne i tidningen.), en bild på kungen, en på en glad mamma i Nacka som får möjlighet att vara hemma med sitt lika glada barn, en bild på min trevliga kollega Mats Gerdau när han som Nackamodellens skapare får Världen idags familjepris, en bild på drottningen, en bild på ett kristet musikband och en bild på Shimon Peres, Israels vice premiärminister. Det var nyhetsårets greatest hits.

I högerspalten är rubrikerna "Abortfoster blir hushållsenergi" och "Jerusalems historia fascinerar". Och så bibelordet i nedre högra hörnet.

Världen idag är en av de märkligaste tidningarna jag får.

1 kommentar:

Anonym sa...

20 december:
"Ockultism bakom översvämningar i både Göteborg och Arvika?"
http://www.varldenidag.se/?aid=5002

Är de helt från vettet dät på Livets Ord?