onsdag 30 september 2009

Skog i riksdagen

Fick mail om att nu finns dokumentationen från skogsseminariet som Miljö- och jordbruksutskottet hade. Eller, det var inte hela utskottet som höll i det, bara ordförandena bjöd in sina kollegor. Nästan bara män. Två män representerade Sverige också som ni ser på bilderna. Vi var några riksdagsledamöter som back benchade och satt med och lyssnade.

Den italienska delegaten verkade inte gilla klimatpolitik. Alls. Den polska delegaten resonerade om att katastrofer behövs för miljön, som en skogsbrand är bra för skogen och avslutade sin oväntade dragning med en bild på sin fru.

Redan innan lunch var det konstaterat att det är svårt att mäta skogens effekt på koldixidlagring och att korruption och dålig efterlevnad av regler verkligen gör att skogsarealen minskar. Rätt deprimerande.

Lunchade med miljöpartister vilket var roligare än man kan tro och vi bytte idéer om kampanjfröpåsar. De har utrotningshotad sallad som tydligen växer som ogräs. Jag förklarade det fina med morötter och även en sväng om det rojalistiska i morotens färg, orange.

Men efter lunch gick jag faktiskt och jobbade.

Inga kommentarer: