söndag 6 september 2009

Det blev ett "jaha"

Vi är så nyfikna på hur förslagen till politik för de tre vänsterpartierna ser ut. Vi har väntat och väntat i nästan ett år. S+V+Mp-arbetsgrupperna är igång sägs det. Idag kom en gemensam DN-debatt om hur de fyra partiledarna vill göra Sverige bättre att leva i.

Artikeln har inga skarpa förslag, utan de passar på att presentera arbetsgrupperna igen. Jaha.

De har ju en för klimat och miljö. Bra att veta: De har ju redan sagt att de vill sänka utsläppen inom Sveriges geografiska gränser med 40 procent, ungefär samma sak som i deras gemensamma reservationen till Klimatberedningen (De hade ju varsina reservationer också). Det som går att genomföra av de förslagen har genomförts i och med Klimatpropositionen vi tog i riksdagen innan midsommar. Utom det kommunala stödprogrammet och bidraget för att bygga om gamla, tunga bensinslukande bilar till etanolbilar. För inget av det ger bra miljöeffekter och vi lägger hellre pengarna på annat.

Nu ska S+V+MP-arbetsgruppen om klimat och miljö ta fram ett handlingsprogram. Bra att veta är att de redan har jobbat ett år med politiken och vi har inte sett något av det. Så det ska bli spännande att se hur de vill genomföra det som vi ännu inte får se.

Och jag önskar S+V+Mp lycka till med den nya bloggen. Vill bara påminna om att mediet inte är lika viktigt som budskapet - och det är budskapen vi saknar. De kan gödsla med bloggar, familjedagar och Facebookgrupper men snart måste de berätta: vad vill de egentligen? Det är så trist i längden att skuggboxas.

Inga kommentarer: