onsdag 19 december 2007

Ovanliga människor

SR Metropol lägger upp stillbilder från i går. Hur kul ser vi ut så dags egentligen?

Mötte tre tjejer från Östra Real igår förmiddag och pratade om hur det är att vara riksdagsledamot. Första frågan var arbetstiderna. Härligt när dagens första debatt börjar klockan 07.00 och dagens sista debatt börjar 19.00.

Deras lärare hade skrivit ett par frågor som de ställde. En handlade om hur vi ledamöter pratar med vanligt folk. Så himla dumt. Som om riksdagsledamöter helt plötsligt är en annan art och inte människor som fått möjligheten att syssla med politik. Ovanliga människor kanske men inte ett annat folk.

Ett par av frågorna handlade om vad vi ledmöter gör på måndagar och fredagar så jag har förklarat vad EU-nämnden är, hur vi reser, har möten, hur mycket post och mail vi får och de förväntningar som många har att vi ska kunna svara på alla frågor och veta allt som pågår. Och ha en åsikt om allt. Det är inte ett glidaruppdrag det här.

Förklarade att vi jobbar med människor som är fritidspolitiker och har riktiga jobb och gör politik på kvällar och helger. Stämmor, möten och talarkvällar. Läraren hade i och för sig inte skrivit någon fråga om vad vi gör på helgerna, så det fick jag säga själv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tittade på miljödebbatten i Tv i förrgår. Jag tyckte du var bra. Riktigt bra.
Såg fram mot din blogg, men blev ganska avtänd på Thatcher-citatet. Som du säkert vet växte henns egen son inte så mycket, kuppförsök med legoknektar i Afrika, åtal och inreseförbud till USA på grund av kriminalitet. Han har även blivit portad från Monaco. Och mamma Thatcher ville ju inte att de östtyska baranen skulle växa så mycket, hon var ju emot(enligt Condoleezza Rice som var sakkunnig hos Busch d.ä)en återförening. Gillade inte tanken på ett Stortyskland(sic!).

Hursomhelst. Du var en frisk fläkt.

Hälsar Sanna
(som hoppas att du inte kör för mycket med "vi har fått mandat från väljarna". Det känns konstigt när alla fyra borgliga partierna anser sig ha fått mandat från väljarna trots att sakpolitiken skiljer sig markant i många fall. Ex. miljöfrågorna)

Fia sa...

Tack, tack. Bra med både beröm och konstruktiv kritik. Thatchercitatet passar mig bra, det är lite humor i det också eftersom just jag är rätt lång. Och ja, det är rätt att vi inte hade en alliansöverenskommelse om miljö. Synd tycker jag. Men som tur är har vi faktiskt väldigt lätt att komma överens.