tisdag 7 april 2009

Båd stat och lagar oss förtrycka - vi under skatter digna ner

Den första maj klockan 15.00 håller Wanja Lundby Wedin första-maj-tal. Är så galet nyfiken på vad hon ska säga.

Själv har jag inte varit på Norra Bantorget en första maj sen år 2001 när MUF Stockholm hade kampanj där mot Socialdemokraternas omänskliga flyktingpolitik. Som ansvarig och ordförande fick jag lite skäll för det. Det var det värt. De modiga kampanjarna delade enkelt ut flygbladen, trots sura miner hos mottagarna när de väl läste. Vi märkte att det var lätt för Socialdemokrater att ropa slagord men tydligen var det svårt att ta ansvar för effekten av deras politik.

Vi i MUF Stockholm hade ett sånt behov av att demonstrera mot överheten på den dag där de självgott demonstrerade mot sig själva och pratade om solidaritet trots deras politik som bevisligen var dålig för människor. I efterhand var det en av de bästa kampanjerna vi gjorde faktiskt.

Högern är annars dåliga på att demonstrera. Minns fortfarande första Prideparaden när vi hade gjort egna banderoller, lite halvfula faktiskt, men gjorda med kärlek. "Mamma, mamma, barn" och "Pappa, pappa barn" var budskapen. Halvvägs uppför Hornsgatan förstod vi varför SSU med sina proffsigt tryckta banderoller hade färdiggjorda hål i sina. Vi från MUF gick långsammare och långsammare med ett segel i motvind buret på tunga rundstavar i trä och tvingades till slut kasta ned dem på marken för att klippa små hål i den. Någon fixade en sax. Av egen kraft.

Till senare prideparader gjorde vi en mindre rosa banderoll med glitter, fjäderboor och utklippta hål i form av hjärtan.

3 kommentarer:

Edvin Ala(m) sa...

Som du vet så var förra årets första maj en succé och årets kampanj kommer bli ännu bättre :)

Fia sa...

Edvin! Ni är så duktiga och jag är så stolt över er. Ser fram emot årets kampanj.

Karin sa...

Ja du Fia, jag var ju också med på norra bantorget det året, och om blickar kunde döda skulle Bosse Ringholm bara vara en av de exministrar sm skulle ha mitt liv på sitt samvete:-)

Konstigt, för om han (och andra sossar) verkligen trodde på sitt budskap skulle de väl inte ha något emot att vi var där?!