tisdag 30 september 2008

The Jam Programme

Nu har jag och Magdalena Streiffert från s har just träffat EU-kommissionens tjänstemän. Vi hade en timme att presentera hur vi jobbar med EU-frågor och svara på frågor och visa att politiker också är människor. Förra året blev det väldigt personligt. I år blev det väldigt politiskt.

Det blev heta diskussioner. Vi tog upp skolfruktsprogrammet som en dålig sak som EU inte borde syssla med. Ska barn äta frukt är det upp till föräldrarna, skolorna och i sista fall landet. Inte EU. (Har en artikel men den är för lång att lägga ut här.)

Det var några som inte höll med om det. Belgaren tyckte att vi svenska verkade tycka att vi är lite bättre än andra. Skolfruktsprogrammet - eller the Jam Programme som vi kallade det eftersom sylt och sötade produkter ingår - kom upp flera gånger. Och vi visade en hård och enad front mot protektionistisk sylt för skattepengar till skolbarnen.

1 kommentar:

Anna sa...

Hej Sofia, jag läser din blogg då och då, tycker den är kul. Rätt - frukt ska skötas av föräldrar, skola mfl. Som skolan och ICA t ex - "fem om dan", hur bra som helst.