söndag 2 mars 2008

Rösten från högern

Min vän Erik har bestämt sig för att vara sosse. Det är obegripligt och han påstår envist att det är jag som gjort honom röd, efter en klasspresentation jag gjorde för många år sen. När han hörde mig bestämde han att absolut inte tycka som jag.

Trots vår historia, eller tack vare den, så har jag nu fått en riktigt rolig inbjudan från honom.

Sundbybergs Arbetarekommun kör tre seminarier "Socialdemokratin som politisk rörelse – historia och framtidsutsikter". Planen är att bredda den idépolitiska debatten inom socialdemokratin genom att prata med varandra men också genom att ta in utomstående. Där kommer jag in i bilden.

Tyvärr krockar det med moderaternas vårkonferens som hålls på Cinderella, så det går inte att smita iväg en timme och prata socialism.

Annars skulle jag talat om hur socialdemokraterna definieras "från höger inom svensk politik". Bara Erik kan låta glad och trevlig när han förklarar att jag kommer från "högern" lite odefinierat.

Hade fått 15 minuter att förklara hur jag tänker om s. Och sen diskuterade det med socialdemokrater. Kalaskul erbjudande.

Sen ser jag också det ironiska att det är just i Sumpan den ideologiska debatten i sossarna sker. Där regerar de nu tvärtemot valresultatet på grund av två stendumma moderater som bytte parti efter valet. En annan typ av politisk rörelse. Det hade jag också gärna pratat om, för hur ser väljarna på det egentligen?

Inga kommentarer: