lördag 18 september 2010

Sista rycket

Du kan rösta på moderaterna för att du gillar oss. Loggan är snygg, det är fullt av kärlek här och vi vill väl.

Du kan rösta på oss för att vi har så bra företrädare. Alla duktiga fritidspolitiker som jobbar och jobbar och faktiskt inte alls har någon fritid för att de bidrar till samhället med sin tid och sitt engagemang. De är så fantastiska. Och vi har Fredrik och Anders.

Du kan rösta på oss för att vi tar ansvar för Sverige. Det är ordning och redan i ekonomin och Nya Moderaterna är vår tids miljöparti.

Vi går till val på jobben. Och arbetslinjen är helt avgörande för miljöfrågorna. Tack vare den politiken har vi kunnat leverera en offensiv klimat- och energipolitik, en samlad havsmiljöpolitik och höjt miljöbudgeten med en tredjedel.

Biståndet är klimatsäkrat och når för första gången upp till enprocentsmålet. Ingen annan klarar det.

Skatterna har skiftats. På riktigt. Vi flyttar inte några poster i en stor S-budget. Staten ska inte vara styrmedelsberoende. Styrmedel används för att styra. Det totala skattetrycket sänks. Bara lata miljöpolitiker går till val på att skatta bort miljöproblemen.

Det är dyrare att smutsa ned. Billigare att köpa tjänster. Du straffbeskattas inte när du miljöförbättrar ditt hus.

Miljöbilar är skattefria i fem år. Spetstekniken ska uppmuntras lite extra.

Flyget går in i handeln med utsläppsrätter.

Tågnätet och vägnätet rustas. Infrastrukturen stärks.

Satsningarna på forskning är historiska.

Handelspolitiken är grön och teknikoptimistisk.

På måndag när du vaknar kan du vara glad och ha Fredrik Reinfeldt som statsminister. Det betyder en fortsättning på reformerna. Det betyder att de förbättringar vi genomfört finns kvar och vårdas

Jag hade skrivit en bloggpost om vänsteralternativet. Det oroar mig nämligen. Rejält.

Men jag raderade den. Vi klarar jämförelsen på vad vi vill göra. Jag går helst till val på visioner och konkret politik än skrämsel.

Glöm inte att rösta. Och rösta på det parti du tycker om. Och kryssa en kandidat du gillar. Du gör all världens skillnad.

3 kommentarer:

Sune G sa...

Toppen Sofia, jag hoppas och få se dig i nästa regering.
Kram Sune, Trosa

Patrik Mörée sa...

Det är rätta takter. Här i Lule blir det kampanjande hela natten; vallokalande imorgon.
Körde Alliansfest vid valstugorna på Storgatan igår natt. Bra drag, SSU:arna vid sin stuga gav upp och gick hem med sina kampsånger och ostämda gitarr, medans vi körde på tills polisen kom och sa åt oss att dämpa lite. Överklassfest? Ha! Vår fest har plats för alla.

Unknown sa...

känns som det blir en bra Mondagmorgon!